Go Back
+ servings

Italiensk salat

Samlet tid: 15 minutter
Antal: 3 dl
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 100 gr gulerødder (skrællede og skåret i tern)
  • 100 gr grønne ærter
  • 100 gr hvide aspargessnitter (afdryppede)
  • 3 spsk mayonnaise
  • 2 spsk creme fraiche 9-18 %
  • 1 nip sukker
  • salt og (hvid) peber

Sådan gør du

  • Kom gulerodsstykkerne i en lille gryde og hæld vand ved, så det lige netop dækker. Tilsæt en smule salt og bring gryden i kog under låg. Lad gulerodsstykkerne koge i 2-3 minutter, til de er lige netop møre, men stadig har bid
  • Tag gryden af varmen, hæld vandet fra og overhæld med koldt vand for at stoppe kogningen og afkøle gulerødderne. Lad gulerødder afdryppe.
  • Kom gulerødder, ærter og afdryppede, hvide asparges i en skål.
  • Rør mayonnaise og creme fraiche sammen og smag til med sukker, salt og evt. hvid peber.
  • Vend dressingen sammen med grønsagerne og lad salaten trække på køl indtil servering. Hvis den opbevares i en bøtte med låg, kan den holde i 3-5 dage på køl.
  • Spis italiensk salat sammen med kogt hamburgerryg eller skinke på et stykke rugbrød.

Noter

I stedet for at bruge aspargessnitter fra dåse, kan man bruge dampede hvide eller grønne asparges, skåret i mindre stykker.