Go Back
+ servings

Kærnemælkshorn med rabarber

Hæve- og bagetid: 3 timer
Samlet tid: 3 timer 30 minutter
Antal: 12 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 2 dl kærnemælk
  • ½ pk gær
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 1 æg
  • 350 gr hvedemel
  • 100 gr blødt smør

Fyld

  • 100 gr rabarber
  • 2 spsk sukker
  • 75 gr marcipan (plukket i mindre stykker)
  • 75 gr blødt smør
  • 75 gr sukker
  • 1 spsk hvedemel
  • sammenpisket æg til pensling
  • evt. perlesukker og hakkede nødder til pynt

Sådan gør du

  • Kom kærnemælk i en skål og udrør gæren heri. Tilsæt sukker, salt, æg, hvedemel og smør og ælt til en blank og smidig dej.
  • Dejen kan også laves på en køkkenmaskine ved at komme alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med dejkrogen.
  • Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca 2 timer.
  • Skær rabarberne i små stykker á ca 1 cm. Kom dem i en skål og drys med 2 spsk sukker.
  • Bland marcipan med smør, sukker og hvedemel til en cremet marcipan-remonce. Det kan være nemmest at bruge hænderne.
  • Vend kærnemælksdejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til en stor cirkel. Skær cirklen i 12 lige store trekantede lagkagesnit med en kniv.
  • Læg en skefuld marcipanremonce og lidt rabarberstykker i den brede ende af hver trekant. Rul herefter trekanterne sammen til horn ved at rulle fra den brede ende mod spidsen. Læg hornene på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i 30-45 minutter.
  • Pensl hornene med sammenpisket æg og drys evt. med perlesukker og hakkede nødder.
  • Bag hornene ved 200 °C (alm ovnfunktion) i ca 15 minutter, til de er gyldne og gennemvarme.
  • Hornene smager bedst, når de er relativt nybagte, men de kan godt gemmes et par dage og evt. lunes inden servering. De kan desuden fryses.

Noter

I stedet for rabarber kan man fylde hornene med andre former for frugt, fx udstenede kirsebær, blåbær, hindbær, jordbær, blommer og meget andet.