Go Back
+ servings

Franskbrød (klassisk)

Hæve- og bagetid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 20 minutter
Antal: 1 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • dl mælk (lillefingervarm)
  • 1 dl vand (lillefingervarm)
  • ½ pk gær
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk sukker
  • 400 gr hvedemel (måske skal der bruges lidt mere eller mindre)
  • 25 gr blødt smør

Sådan gør du

  • Hæld vand og mælk i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, sukker, mel og smør og ælt til en blank og smidig dej.
  • Dejen kan også laves på en køkkenmaskine ved at komme alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med dejkrogen.
  • Lad dejen hæve tildækket i ca 60 minutter.
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord og form den til et aflangt franskbrød. Læg brødet i en mellemstor, smurt franskbrødsform.
  • Skær et let snit på langs af brødet og lad det efterhæve i ca 30 minutter.
  • Bag brødet i 25-30 minutter ved 200 °C (alm. ovnfunktion), indtil brødet er gyldent og gennembagt.
  • Lad brødet afkøle på ovnristen.

Noter

Ønsker man et lidt grovere brød, så kan man sagtens tilsætte forskellige former for frø og kerner til dejen. Man kan også erstatte 1/3 af hvedemelet med en grovere meltype.