Go Back
+ servings

Agurkesalat

Trækketid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 10 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1 dl eddike (der kan sagtens bruges alm. lagereddike)
  • ½ dl vand
  • 50 gr sukker
  • 2 tsk gule sennepsfrø (kan udelades)
  • 1 stor agurk
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber eller hele peberkorn

Sådan gør du

  • Hæld eddike, vand, sukker, evt. sennepsfrø, salt og peber i en skål og rør til sukker og salt er nogenlunde opløst.
  • Skær agurken i tynde skiver og kom agurkeskiverne i skålen med eddikelage.
  • Dæk skålen til og lad agurkesalaten hvile i minimum 1 time, så agurkerne kan trække smag fra eddikelagen. Rør gerne rundt i agurkesalaten et par gange undervejs.
  • Agurkesalaten kan holde sig et par uger på køl, hvis den kommes i en beholder med låg. Man kan også hælde agurkesalaten på skoldede og atamonskyllede glas. Så kan agurkesalaten snildt holde sig 3 måneder eller længere. 

Noter