Go Back
+ servings

Rabarbersmør

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 2 dl
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 300 gr rabarberstilke
  • 4 spsk sukker

Sådan gør du

  • Skær rabarberne i mindre stykker, skyl dem og kom dem i en gryde med det vand, der hænger ved.
  • Bring gryden i kog ved middel varme og kog rabarberne til en tyk grød under jævnlig omrøring, indtil næsten al væden er fordampet.
  • Fjern gryden fra varmen og blend rabarberne til en tyk og cremet masse med en stavblender.
  • Tilsæt sukker efter smag til rabarbermassen.
  • Hæld rabarbersmørret på glas - det kan holde sig i ca 2 uger på køl. Skal det gemmes i længere tid, skal glassene være skoldede og skyllet i atamon eller alkohol. Rabarbersmørret kan også kommes i en bøtte og opbevares i fryseren.
  • Spis rabarbersmørret ovenpå brød, i pandekager, ovenpå morgenyoghurten og lign.

Noter

Vil man have ekstra smag til sit rabarbersmør, så kan man tilsætte stødt kanel eller vaniljesukker/vaniljepulver. Man kan selvfølgelig også bruge en vaniljestang.