Go Back
+ servings
Brændende kærlighed

Brændende kærlighed

Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • kg kartofler (helst vinterkartofler eller melede kartofler)
  • 2 dl mælk
  • 75 gr smør

Bacon-løg topping

  • 300 gr bacon (skåret i tern)
  • 4 løg (skrællede og skåret i tynde ringe)
  • 2 tsk sukker (kan udelades)
  • salt og peber
  • evt friskhakket persille til pynt

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne, skær dem i mindre tern og kom dem i en gryde.
  • Hæld vand i gryden til kartoflerne lige netop er dækkede (ingen salt). Læg låg på gryden, bring den i kog og kog kartoflerne møre. Det tager ca 20 minutter. Imens laves bacon-løg topping.
  • Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem helt tørre.
  • Lun evt. mælken og tilsæt smør og halvdelen af mælken til gryden. Mos kartoflerne med et kartoffelmosjern, et piskeris eller en el-mikser på laveste hastighed. Tilsæt resten af mælken lidt ad gangen, indtil konsistensen er passende.
  • Smag mosen til med salt og peber.

Bacon-løg topping

  • Varm en stegepande op og steg bacontern brune og sprøde. Hæld herefter baconstykkerne over på en tallerken og sæt dem til side.
  • Kom løgringe på den varme pande og steg dem møre og bløde i baconfedtet. Tilsæt evt. en smule sukker til løgene, hvis de ønskes ekstra brune og karamelliserede.
  • Når løgene er bløde, kommes bacontern tilbage på panden. Blandingen vendes rundt og der smages til med salt og peber.
  • Server kartoffelmosen med topping af bacon og løg. Evt med et drys friskhakket persille. Traditionelt spiser man syltede rødbeder til brændende kærlighed, men syltede rødløg er også godt.