Go Back
+ servings

Burgerboller (mini)

Hæve- og bagetid: 1 time 25 minutter
Samlet tid: 1 time 55 minutter
Antal: 30 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • dl mælk (lillefingervarm)
  • 1 dl vand (lillefingervarm)
  • ½ pk gær
  • 40 gr sukker
  • tsk groft salt
  • 1 æg
  • 2 spsk olie
  • 400 gr hvedemel (måske skal der bruges lidt mere eller mindre)
  • sesamfrø til pynt

Sådan gør du

  • Kom mælk og vand i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, salt, æg, olie og hvedemel og ælt til en blank og smidig dej.
  • Dejen kan også laves på en køkkenmaskine ved at komme alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med dejkrogen.
  • Lad dejen hæve tildækket i ca 45 min.
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord. Rul den ud i ca. 1½ - 2 cm’s tykkelse og stik mini burgerboller ud med en udstikker eller et stort glas (ca 6-8 cm) indtil al dejen er brugt.
  • Læg bollerne på 1-2 bageplader beklædt med bagepapir.
  • Sæt et ildfast fad i bunden af den SLUKKEDE ovn og hæld kogende vand i fadet. Sæt burgerbollerne ind i midten af ovnen og luk ovnlågen. Lad burgerbollerne hæve i dampen fra vandet i den SLUKKEDE ovn i ca 30 minutter.
  • Tag bagepladerne med boller og fadet med vand ud af ovnen - vandet skal ikke bruges mere. Tænd herefter ovnen og varm den op til 200 °C.
  • Drys bollerne med sesamfrø - pga fugten fra dampen er det ikke nødvendigt at pensle med æg eller vand, medmindre man gerne vil have blanke boller.
  • Bag bollerne ved 200 °C (alm. ovnfunktion) eller 190°C (varmluft) i 10-12 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
  • Afkøl bollerne på bageristen og brug de lune boller til mini burgere. Bollerne holder sig friske i et par dage. De kan desuden fryses.

Noter

Vil man ikke have mini burgerboller, så kan man i stedet udstikke 10-12 store burgerboller ud af dejen. Hæve og bagetid er nogenlunde den samme.