Go Back
+ servings

Stuvede kartofler

Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 800 gr kartofler (måske 1 kg kartofler afhængig af appetit)
  • 40 gr smør
  • 3 spsk hvedemel
  • 5 dl mælk
  • 1 dl fløde (kan udelades eller erstattes af mælk)
  • revet muskat (kan udelades)
  • salt og peber
  • evt frishakket persille til servering

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne, skær dem i skiver og kom dem i en gryde med 2 tsk salt. Hæld vand i gryden til kartoflerne er lige netop dækkede.
  • Læg låg på gryden og bring den i kog. Lad kartoffelskiverne koge i ca 5-7 minutter, eller til de er lige netop møre. Prik evt. i en kartoffel med spidsen af en lille kniv.
  • Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem dampe tørre ved at fjerne grydelåget. Stil herefter kartoflerne til side.
  • Smelt smørret i en gryde og rør hvedemel ud i det smeltede smør. Tilsæt mælk og pisk godt, så der ikke dannes klumper.
  • Bring gryden i kog og lad saucen koge igennem i 2-3 minutter, til den tykner og melsmagen forsvinder.
  • Tilsæt fløde til saucen og smag til med revet muskat, salt og peber.
  • Hæld saucen over kartoffelskiverne i gryden og sæt gryden på komfuret ved jævn varme.
  • Varm de stuvede kartofler igennem på komfuret i 3-5 minutter, så saucen samler sig om kartoflerne og retten bliver gennemvarm. Rør forsigtigt rundt i kartoflerne i undervejs, så de ikke går i stykker.
  • Server de stuvede kartofler med friskhakket persille på toppen.

Noter

Hvis man bryder sig om sennep, kan man med fordel tilsætte 1-2 tsk sennep til saucen. Det kommer lidt an på, hvad kartoflerne skal bruges til, men som tilbehør til hamburgerryg, frikadeller eller medisterpølse fungerer det ret godt.