Fjern forsigtigt kernehuset i æblerne vha. en kartoffelskræller eller en æbleudstikker.
Skrab så meget som muligt af kernehuset ud. Jo større hullet er, des mere fyld kan der være i æblet. Pas på med ikke at skære hele vejen igennem æblet, da fyldet så vil løbe ud i bunden under bagningen.
Bland smør, farin og kanel og fordel fyldet i de udhulede æbler og drys med hakkede mandler eller nødder på toppen.
Pak æblerne ind enkeltvist i stanniol.
Læg æblerne i gløderne fra bålet (eller på havegrillen) og bag dem i ca 15-20 minutter, indtil de er møre.
Æblerne kan også tilberedes i ovnen ved 200 °C (varmluft) i ca 20 minutter. Så er det ikke nødvendigt i pakke æblerne ind i stanniol - de kan bare sættes i et ildfast fad.
Server æblerne med vaniljeis eller creme fraiche, evt rørt med lidt vaniljesukker.
Noter
Der kan evt. tilsættes en smule revet marcipan til kanelfyldet.