Go Back
+ servings

Bagte æbler på bål

Bagetid: 20 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 4 æbler
  • 50 gr blødt smør
  • 50 gr brun farin
  • 3 tsk stødt kanel
  • 2 spsk hakkede mandler

Sådan gør du

  • Fjern forsigtigt kernehuset i æblerne vha. en kartoffelskræller eller en æbleudstikker.
  • Skrab så meget som muligt af kernehuset ud. Jo større hullet er, des mere fyld kan der være i æblet. Pas på med ikke at skære hele vejen igennem æblet, da fyldet så vil løbe ud i bunden under bagningen.
  • Bland smør, farin og kanel og fordel fyldet i de udhulede æbler og drys med hakkede mandler eller nødder på toppen.
  • Pak æblerne ind enkeltvist i stanniol.
  • Læg æblerne i gløderne fra bålet (eller på havegrillen) og bag dem i ca 15-20 minutter, indtil de er møre.
  • Æblerne kan også tilberedes i ovnen ved 200 °C (varmluft) i ca 20 minutter. Så er det ikke nødvendigt i pakke æblerne ind i stanniol - de kan bare sættes i et ildfast fad.
  • Server æblerne med vaniljeis eller creme fraiche, evt rørt med lidt vaniljesukker.

Noter

Der kan evt. tilsættes en smule revet marcipan til kanelfyldet.