Go Back
+ servings

Jordbær med chokolade

Samlet tid: 15 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 16 store flotte jordbær med stilk
  • 100 gr mørk chokolade

Sådan gør du

  • Bræk eller hak chokoladen i mindre stykker og smelt den over vandbad eller i mikrobølgeovnen.
  • Børst evt. snavs af jordbærrene, men de må helst ikke skylles. Hvis bærrene er våde, ødelægger vandet den smeltede chokolade.
  • Tag fat i stilken på hvert jordbær og brug den som "håndtag". Dyp herefter jordbærrene i chokoladen et efter et. Ryst bærrene let, så overskydende chokolade drypper af.
  • Læg bærrene på et stykke bagepapir og lad chokoladen stivne. Herefter kan jordbærrene anrettes i en skål eller på et fad.
  • Opbevar evt jordbærrene på køl til de skal serveres.

Noter

Hæld evt. den smeltede chokolade over i et højt, smalt glas. 100 gr chokolade fylder ikke meget, hvis man fx hælder det i en dyp tallerken, men i et glas får man en god portion chokolade at dyppe hvert jordbær ned i.