Go Back
+ servings

Rabarbersaft

Samlet tid: 20 minutter
Antal: 8 dl
Udskriv

Ingredienser

  • 500 gr rabarber
  • 200 gr sukker
  • 1 tsk vaniljepulver (eller 2-3 tsk vaniljesukker)
  • 5 dl vand

Sådan gør du

  • Skyl rabarberne og skær dem i stykker á 2-3 cm.
  • Kom rabarber, sukker, vanilje og vand i en gryde og bring det i kog. Lad saften koge i ca. 10 minutter og lad den herefter trække i gryden til den er afkølet.
  • Hæld saften gennem en finmasket si eller et tyndt klæde, så rabarberne sies fra.
  • Hæld saften på en skoldet flaske og opbevar den på køl. Ved servering fortyndes saften med vand eller danskvand efter smag. Jeg blander som regel i forholdet 1:3
  • Saften kan holde sig i 1-2 uger på køl. Længere hvis den hældes på skoldede og evt atamonskyllede flasker. Alternativt kan saften fyldes på plastikflasker og fryses.