Go Back
+ servings

Müslibrød (koldhævet)

Hæve- og bagetid: 13 timer
Samlet tid: 13 timer 15 minutter
Antal: 1 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 4 dl koldt vand
  • 1/4 pk gær
  • 30 gr honning
  • tsk groft salt
  • 50 gr valnødder
  • 50 gr mandler
  • 50 gr rosiner
  • 50 gr tranebær
  • 50 gr havregryn
  • 100 gr fuldkornshvedemel (kan erstattes af grahamsmel eller hvedemel)
  • 400 gr hvedemel

Sådan gør du

  • Kom vandet i en skål og udrør gæren heri.
  • Tilsæt honning, salt, valnødder, mandler, rosiner, tranebær, havregryn, fuldkornsmel og hvedemel og rør det hele sammen til en klistret dej.
  • Dæk dejen til og lad den hæve på køl til dagen efter, minimum 12 timer men gerne længere.
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord og form den forsigtigt til et brød. Læg brødet på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag brødet ved 190 °C (varmluft) i ca 40 minutter, indtil brødet er gyldent og gennembagt. Det er ikke nødvendigt at efterhæve brødet på bagepladen, inden det sættes i ovnen.
  • Afkøl brødet på bageristen og server det lunt eller koldt.
  • Brødet holder sig friskt i 2-3 dage i en pose. Det kan også fryses.

Noter

Bryder man sig ikke om valnødder, mandler, rosiner eller tranebær, så bruger man selvfølgelig bare de frø, nødder og tørrede bær, som man kan lide.