Go Back
+ servings
Kransekagestykker

Kransekagestykker

Bagetid: 15 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 20 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 250 gr marcipan
  • 2-3 spsk æggehvide (evt. past. æggehvider)
  • 50 gr flormelis

Glasur

  • 50 gr flormelis
  • 2 spsk æggehvide (evt. past. æggehvider)

Desuden

  • 200 gr mørk chokolade til pynt (kan udelades)

Sådan gør du

  • Pluk marcipanen i mindre stykker og ælt den sammen med æggehvide og flormelis, til konsistensen er som modellervoks.
  • Dejen kan også samles i en køkkenmaskine ved at komme alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med K-spaden.
  • Drys lidt flormelis på bordet og vend dejen ud. Tril dejen til pølser på tykkelse med en tommelfinger. Skær derefter stængerne i stykker á ca. 5 cm.
  • Spids stykkerne let til i toppen, så de får form som klassiske kransekagestykker og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Fugt evt. fingrene let, hvis dejen klistrer.
  • Bag kransekagerne ved 200 °C (alm. ovnfunktion) i 10-15 minutter, indtil de er gyldne.
  • Afkøl kransekagerne på ovnristen.
  • Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen og dyp enderne og evt. bunden af kransekagerne i chokolade. Sæt kagerne på et stykke bagepapir og lad chokoladen tørre.
  • Rør flormelis og æggehvide sammen til en tyk glasur. Juster evt. konsistensen med lidt ekstra flormelis eller æggehvide.
  • Glasuren må hverken være for tyk eller tynd, men en god fingerregel er, at man skal kunne danne fine toppe, der næsten bliver stående, når man rører rundt i glasuren.
  • Kom glasuren i en lille sprøjte- eller frysepose, klip et lille bitte hul og sprøjt glasuren på kransekagestykkerne i et fint zig-zag mønster. Lad glasuren tørre, før kransekagerne flyttes.
  • Kransekagerne kan holde sig i 3-5 dage ved stuetemperatur, hvis de pakkes i en lufttæt beholder eller plastpose. De kan desuden fryses og skal blot optøs i ca 30 minutter inden servering.