Go Back
+ servings
Grønne asparges med bacon

Asparges med bacon

Samlet tid: 20 minutter
Antal: 8 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 1 bdt grønne asparges
  • 8 skv bacon

Sådan gør du

  • Klargør de grønne asparges ved at brække den nederste del af, der hvor den giver et naturligt knæk.
  • Del aspargesene i bundter af 2-3 stk og vikl en skive bacon stramt om hvert bundt.

På pande

  • Steg aspargesbundterne på en stegepande ved middel varme i ca 10 minutter, indtil baconstykkerne er brune og sprøde og aspargesene møre.

I ovnen

  • Placer aspargesbundterne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ved 200 °C (varmluft) i 15-20 minutter. Vær OBS på at baconstykkerne ikke bliver helt så sprøde som på stegepande eller grill.

På grill

  • Spray eller pensl aspargesbundterne med en smule olie og grill dem indtil baconstykkerne er sprøde. Vend jævnligt, så de ikke brankes.
  • Anret de grønne asparges med bacon på et fad. Drys evt. med lidt peber og friskhakkede krydderurter for ekstra smag.

Noter

I stedet for asparges kan man bruge bundter af grønne, nippede bønner.