Go Back
+ servings

Kartoffelsalat med blomkål

Hviletid: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 500 gr små kartofler (kogte og afkølede)
  • 1 blomkål (kogt og afkølet)

Dressing

  • ½ liter creme fraiche
  • 2 spsk mayonnaise
  • 1 spsk sennep (kan udelades)
  • 5 syltede drueagurker (kan udelades)
  • 3 spsk eddikelage fra drueagurkerne (eller 1-2 spsk eddike + 1 nip sukker)
  • 1 bdt purløg (finthakket)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Skær kartofler og blomkålsbuketter i mundrette stykker.
  • Rør creme fraiche, mayonnaise, sennep, drueagurker, eddikelage fra agurkerne eller eddike + sukker, purløg, salt og peber sammen til en dressing og smag den til.
  • Vend kartofler og blomkål i dressingen.
  • Lad gerne kartoffelsalaten trække smag i minimum 15-20 minutter på køl inden servering, men gerne længere.
  • Lige inden servering røres salaten igennem og pyntes evt. med et drys purløg.

Noter

Man kan sagtens udelade blomkål og i stedet lave kartoffelsalat på klassisk vis ved at tilsætte 400-500 gr kartofler ekstra.