Go Back
+ servings

Tunfrikadeller

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 12 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 2 ds tun i vand/olie (afdryppet)
  • 1 æg
  • 1 spsk creme fraiche
  • 1 løg (revet)
  • 2 fed hvidløg (pressede)
  • 25 gr rasp
  • 1 spsk citronsaft
  • salt og peber
  • smør/olie til stegning

Sådan gør du

  • Kom tun i en skål og findel den med en gaffel.
  • Tilsæt æg, creme fraiche, løg, hvidløg, rasp, citronsaft, salt og peber og rør det hele sammen til en fast fars.
  • Lad farsen hvile på køl i ca 15 minutter.
  • Varm en blanding af smør og olie op på en stegepande.
  • Form tunfarsen til 12 frikadeller og steg dem brune og sprøde på panden. Vær sikker på at farsen har sat sig, før frikadellerne vendes på panden, ellers kan de falde fra hinanden.
  • Server frikadellerne varme, lune eller kolde.

Noter

I stedet for rasp kan man bruge hvedemel, havregryn eller lignende som bindemiddel i frikadellerne. Creme fraiche kan erstattes af lidt mælk eller en sjat vand.