Go Back
+ servings

Pulled chicken

Hvile og stegetid: 11 timer
Samlet tid: 11 timer 15 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 4-5 stk kyllingebryst (500-600 gr)
  • 2 spsk brun farin
  • 2 spsk paprika
  • 1 tsk chilipulver (eller efter smag)
  • 1 tsk sennepspulver (eller 1 spsk sennep)
  • 2 tsk groft salt
  • peber

Sådan gør du

  • Kom kyllingestykkerne i en frysepose.
  • Bland farin, paprika, chili, sennepspulver/sennep, salt og peber sammen og hæld det i posen. Massér kyllingen godt, så krydderblandingen fordeles.
  • Læg posen med kylling i køleskabet og lad gerne kyllingen trække til dagen efter (8-24 timer). Har man travlt, kan kyllingen også kommes direkte i ovnen. Det giver ikke helt så meget smag, men kan sagtens lade sig gøre.
  • Vend kyllingestykkerne ud på et stort stykke stanniol (brug evt. et dobbelt stykke stanniol) og luk det hele godt til.
  • Sæt stanniolpakken i ovnen ved 125 °C (alm ovnfunktion) i 3 timer.
  • Hæld kyllingestykkerne ud i et fad og træk det møre kyllingekød fra hinanden med 2 gafler. Overhæld evt. kyllingen med den overskydende kødsaft, som ligger i bunden af stanniolpakken. Man kan også lave en tynd, hjemmelavet BBQ sauce og overhælde kødet med den.
  • Server pulled chicken i burgerboller med coleslaw og salat, tomat- og agurkeskiver og pickles til.

Noter

Har man ikke tid eller lyst til at lave sin egen krydderiblanding, så kan man i stedet købe færdigblandet pulled pork krydderi i større supermarkeder.