Go Back
+ servings

Asparges med tomater og feta

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 2 bdt grønne asparges
  • 250 gr små tomater (gerne forskellige farver/sorter)
  • 100 gr feta (salatost)
  • oliven (kan udelades)
  • frisk basilikum

Sennepsvinaigrette

  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1-2 spsk sennep (evt. sød sennep)
  • 1 tsk sukker (eller honning)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Bræk den nederste del af de grønne asparges, der hvor de giver et naturligt knæk.
  • Bring en stor gryde med letsaltet vand i kog og læg forsigtigt de grønne asparges i gryden.
  • Lad aspargesene koge i 1-2 minutter afhængig af størrelsen. Hæld herefter vandet fra og lad aspargesene afdryppe i en sigte.
  • Vil man være helt sikker på at stoppe kogningen, kan man evt. først hælde aspargesene i en skål med isvand og derefter lade dem afdryppe.
  • Anret aspargesene på et fad. Man kan både bruge varme, lune og kolde asparges.
  • Halver de små tomater og fordel dem ovenpå aspargesene. Smuldr fetaosten over tomaterne.
  • Kom olie, eddike, sennep, sukker, salt og peber i en lille skål og rør det sammen til en lækker og cremet vinaigrette. Smag til.
  • Fordel vinaigretten over asparges, tomater og feta og pynt med oliven og frisk basilikum på toppen. Man kan også servere vinaigretten i en skål ved siden af. Afslut evt. med et drys peber.
  • Server aspargesene til kødretter og fisk.

Noter

I stedet for at fordele vinaigretten på asparges og tomater, kan man servere den i en skål ved siden af, så man selv kan dosere mængden.