Go Back
+ servings
Kartofler i folie på grill eller ovn

Kartofler i folie (på grill eller ovn)

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 800 gr små, nye kartofler
  • friske krydderurter (fx persille, timian, purløg, dild)
  • 40 gr smør
  • salt og peber

Forslag til fyld

  • 1 hvidløg (delt i skrællede fed)
  • 200 gr cherrytomater
  • 1 bdt forårsløg (skåret i tynde skiver)
  • 2 rødløg eller alm. løg (skrællede og skåret i både)
  • 1 peberfrugt (renset og skåret i strimler)

Sådan gør du

  • Skrub kartoflerne, kom dem i en gryde med letsaltet vand og giv dem et kort opkog (ca 5 minutter), til de er næsten møre men stadig har bid.
  • Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem afdryppe, inden de skæres i mundrette stykker.
  • Læg 4 stykker folie klar på køkkenbordet.
  • Fordel kartofler og krydderurter på foliestykkerne og tilsæt evt. valgfrit fyld efter ovnstående liste eller egne ønsker.
  • Læg et par smørklatter på toppen, drys med salt og peber og pak folien sammen om kartofler og grøntsager med lukningen opad.
  • Læg kartoffelpakkerne på grillen (indirekte varme) i ca 15 minutter, indtil kartoflerne er helt møre og grøntsagerne er tilberedte men stadig har bid.
  • Kartoffelpakkerne kan også tilberedes i ovnen ved 200 °C (varmluft) i ca 15 minutter.
  • Server en kartoffelpakke pr. person og lad hver enkelt åbne sin egen pakke ved bordet.

Noter

Skal man lave foliekartofler til mange, kan man med fordel fylde kartofler, krydderurter og grøntsager i en foliebakke og dække den til med folie. Bakken kan efterfølgende steges på grillen eller i ovnen i 15-20 minutter (stegetiden afhænger selvfølgelig af mængden).