Go Back
+ servings
Honningmarineret ørred

Ørred (honningmarineret)

Tilberedningstid: 15 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1 ørredside med skind (ca 600 gr)
  • 1 usprøjtet citron
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk honning
  • frisk timian
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Gå ørredsiden efter med fingerspidserne og tjek for fiskeben. Fjern eventuelle ben med en pincet.
  • Læg fisken i et ildfast fad, en foliebakke eller på et stykke stanniol med skindsiden nedad. Bruges stanniol, så fold siderne let op om fisken.
  • Halver citronen og pres saften af den ene halvdel. Den anden halve citron skæres i tynde skiver.
  • Rør citronsaft sammen med olivenolie, honning, salt og peber til en marinade.
  • Fordel marinaden ovenpå fisken og placer citronskiverne og lidt frisk timian på toppen. Slut af med et drys salt og peber.
  • Steg fisken i ovnen i 15 minutter ved 200 °C (varmluft) eller på grillen (indirekte varme) i ca 15 minutter, indtil den er lige netop mør.
  • Fisken må endelig ikke steges for længe, så den begynder at danne hvidt skum (æggehvidestoffer). Kommer der hvidt skum, skal fisken omgående fjernes fra varmen - ellers risikerer man, at den bliver tør og kedelig.
  • Server ørredsiden med små kartofler, salat eller dampet grønt og en creme fraiche dressing med friskhakkede krydderurter.

Noter

I stedet for ørred kan man bruge en lakseside uden ben. Stegetiden er stort set den samme.