Go Back
+ servings
Rabarbercrumble

Rabarber crumble

Bagetid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 500 gr rabarber
  • 100 gr sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk kartoffelmel (kan udelades)

Crumble dej

  • 125 gr hvedemel
  • 100 gr smør
  • 25 gr sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk stødt kanel (kan udelades)
  • mandelflager til pynt

Sådan gør du

  • Skyl rabarberne og skær dem i stykker á 2-3 cm. Kom rabarberstykkerne i et ildfast fad (ca 15 x 25 cm).
  • Drys sukker, vaniljesukker og kartoffelmel over rabarberstykkerne og rør rundt, så det hele fordeles godt. Man kan udelade kartoffelmel, men det jævner saften fra rabarberne let, så den ikke lægger sig som lyserødt "vand" i bunden af crumblen.
  • Kom hvedemel og smør i en skål. Brug fingrene til at smuldre smørret ud i melet indtil det ligner revet ost. Dejen skal ikke samles, men bare være smuldret.
  • Tilsæt sukker, vanilje og kanel til dejen og fordel smuldredejen ovenpå rabarberne i fadet. Drys med mandelflager på toppen.
  • Bag kagen ved 200 °C (alm. ovnfunktion) i 30-35 minutter, indtil den er gylden på overfladen.
  • Lad rabarbercrumblen afkøle på bageristen og server den lun med creme fraiche, vaniljeis eller flødeskum.