Go Back
+ servings
Tærte med asparges

Tærte med asparges og butterdej

Bagetid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1 rulle fersk butterdej
  • 1 bdt grønne asparges
  • 4 æg
  • 2 dl creme fraiche
  • 100 gr revet ost (fx mozzarella)
  • 1 pk bacon i tern
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Pak butterdejen ud og beklæd et tærtefad eller ildfast fad med dejen. Butterdejen er firkantet, så det er nemmest at bruge et firkantet tærtefad, men dejen kan selvfølgelig også skæres til, så man kan bruge et rundt tærtefad.
  • Prik dejen med en gaffel.
  • Bræk den nederste del af aspargesene, der hvor den knækker naturligt og fordel de grønne asparges ovenpå butterdejen.
  • Kom æg og creme fraiche i en skål og pisk det sammen. Tilsæt revet ost, salt og peber og fordel æggemassen ovenpå aspargesene i tærten.
  • Sæt tærten i ovnen og bag den i 25-30 minutter ved 200 °C (alm. ovnfunktion), indtil tærten er gylden på toppen og æggemassen har sat sig.
  • Imens steges bacontern brune og sprøde på en stegepande og lægges til afdrypning på et stykke køkkenrulle.
  • Pynt den færdigbagte tærte med sprøde bacontern og evt. et drys friskhakkede krydderurter og server.

Noter

I stedet for bacon kan man bruge sprødstegt, lufttørret skinke, chorizopølse, kylling eller store rejer. Det er ikke nødvendigt at tilberede rejerne - de skal bare lægges på toppen af tærten som pynt.