Go Back
+ servings
Hel ørred med krydderurter

Ørred med krydderurter (grill/ovn)

Stegetid: 20 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1-2 stk hele regnbueørreder (rensede)
  • friske krydderurter (fx persille, purløg, dild og timian)
  • 1 usprøjtet citron (skåret i tynde skiver)
  • 25 gr smør
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Skyl fisken i koldt vand og rens den for evt. rester af blod.
  • Dup fisken tør og læg den på et stykke stanniol.
  • Krydr fisken indvendigt med salt og peber og fyld den med friske krydderurter og skiver af citron. Slut med at fordele et par smørklatter og luk fisken sammen.
  • Pak stanniolet op omkring fisken og luk det til.
  • Læg fisken på grillen (indirekte varme) i 10-15 minutter eller sæt den i ovnen ved 200 °C (varmluft) i 15-20 minutter. Fisken er færdigtilberedt, når man nemt kan fjerne skindet fra kødet.
  • Fjern skindet fra fisken med en madpincet eller ved at skrabe skindet af med en ske.
  • Løft kødet af benene med en ske og server med citronsaft, små nye kartofler, dampet grønt og hollandaise eller en kold dressing med creme fraiche og krydderurter.

Noter

Vil man ikke bruge stanniol, så kan man i stedet lægge fisken i et ildfast fad eller en foliebakke og dække den til med stanniol.