Go Back
+ servings
Kammerjunkere

Kammerjunkere (nemme)

Hvile- og bagetid: 1 time 15 minutter
Samlet tid: 1 time 45 minutter
Antal: 80 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 150 gr hvedemel
  • 50 gr koldt smør
  • 50 gr sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 0,25 dl mælk
  • 1 æg

Sådan gør du

  • Hæld melet i en skål og smuldr smørret ud i melet til det ligner revet parmesan.
  • Tilsæt sukker, vanilje og bagepulver og saml hurtigt dejen med mælk og æg.
  • Dejen kan også laves i en køkkenmaskine ved at komme alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med K-spaden.
  • Tril dejen ud i 2-3 pølser á ca 2 cm tykkelse. Læg pølserne på et skærebræt og sæt dem i fryseren (eller køleskab) i ca 1 time.
  • Skær pølserne i skiver á ca 1 cm tykkelse og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. De udvider sig en lille smule under bagningen.
  • Bag kammerjunkerne i ved 190 °C (varmluft) i 12-15 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.
  • Afkøl kammerjunkerne og opbevar dem i en lufttæt beholder. De holder sig friske i 3-4 uger.

Noter

Man kan sagtens lave en større portion dej, som trilles til pølser og opbevares i fryseren. På den måde er det nemt at bage en portion kammerjunkere, hver gang lysten til koldskål melder sig i løbet af hele sommeren.