Go Back
+ servings
Smørristede kartofler med dild

Smørristede kartofler m/ dild

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 800 gr små, nye kartofler
  • 2 spsk smør
  • 1 bdt dild (friskhakket)
  • salt

Sådan gør du

  • Skrab eller skrub kartoflerne og kog dem i en gryde med letsaltet vand. Kartoflerne skal kun lige være møre.
  • Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem dampe tørre i gryden.
  • Sæt gryden tilbage på komfuret og tilsæt 2 spsk smør til gryden.
  • Rist kartoflerne i smørret ved jævn varme i ca 10 minutter, til de bliver gyldentbrune. Rør jævnligt rundt, så kartoflerne ikke brænder fast.
  • Tag gryden af varmen, tilsæt hakket dild og rør rundt.
  • Vend kartoflerne ud i en skål og drys med lidt salt på toppen. Server kartoflerne til kød, fisk og grillmad.

Noter

I stedet for dild kan man bruge andre former for hakkede krydderurter til de smørristede kartofler.