Go Back
+ servings
Koldskål med citron og vanilje

Koldskål med vanilje (uden æg)

Samlet tid: 10 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • ½ liter tykmælk, ymer eller lignende (fx yoghurt naturel)
  • 3-4 spsk sukker (eller efter smag)
  • 2-3 tsk vaniljesukker (eller 1 tsk vaniljepulver)
  • saft af ½ citron
  • ½ liter kærnemælk

Sådan gør du

  • Hæld tykmælken i en stor skål.
  • Tilsæt sukker, vaniljesukker og citronsaft og rør godt rundt, indtil sukkeret er opløst.
  • Tilsæt kærnemælk og pisk sammen til en lækker og cremet koldskål. Smag til med sukker og citron.
  • Opbevar koldskålen til køl indtil servering. Server med kammerjunkere og evt. friske jordbær.

Noter

Man kan lave en nem og lækker jordbærkoldskål ved at udskifte tykmælk med jordbæryoghurt.