Go Back
+ servings
Æggekage med bacon

Æggekage med bacon

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 2 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 8-10 skv bacon
  • 6 æg (del i blommer og hvider)
  • 1 dl mælk
  • 1 spsk hvedemel
  • salt og peber

Tilbehør

  • små tomater (halverede)
  • purløg (friskhakket)
  • rugbrød

Sådan gør du

  • Steg baconskiverne brune og sprøde på stor pande. Lad dem afdryppe på et stykke køkkenrulle.
  • Brug gerne en pande, som kan tåle at komme i ovnen eller en sauterpande med låg - så kan æggekagen efterfølgende laves på den samme pande.
  • Pisk æggeblommer, mælk og mel sammen og krydr med salt og peber.
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem i æggeblommerne.
  • Hæld æggemassen på panden med det varme baconfedt og steg æggekagen ved middel varme i ca 5 min, indtil den begynder at sætte sig og hæve fint op.
  • Har man en pande, som kan tåle at komme i ovnen, så sættes panden med æggekagen i ovnen ved 175 ° (varmluft) i ca 15 minutter, indtil den er gennembagt.
  • Bruger man en sauterpande med låg, så lægges låget på panden og æggekagen steges videre i ca 15-20 minutter, indtil den er gennembagt.
  • Pynt æggekagen med bacon og tomater og purløg på toppen. Server med rugbrød og sennep.

Noter

Skal det gå hurtigt, så kan man røre de hele æg sammen med mælk og mel i stedet for at dele æggeblommer og hvider. Æggekagen bliver ikke helt så luftig, men den smager stadig dejligt.