Go Back
+ servings
Croque Monsieur

Croque Monsieur og Croque Madame.

Bagetid: 15 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 8 skv god franskbrød eller sandwichbrød
  • 4 spsk mild sennep (kan udelades)
  • 4 skv god skinke
  • 2 tomater (skåret i tynde skiver)

Ostesauce

  • 40 gr smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 3 dl mælk
  • 75 gr revet ost
  • revet muskatnød efter smag
  • salt og peber

Desuden

  • 4 spsk revet ost
  • 4 æg (kan udelades)

Sådan gør du

  • Smør hver brødskive med sennep og fordel skinke og tomatskiver på 4 skiver. De resterende brødskiver fungerer som låg.
  • Smelt smørret i en gryde og rør melet ud i smørret. Tilsæt mælk og pisk godt til en klumpfri sauce.
  • Bring saucen i kog under jævnlig omrøring til den tykner – den skal være ret tyk. 
  • Tilsæt 75 gr revet ost og smag saucen til med revet muskatnød, salt og peber.
  • Fordel ca 2 spsk ostesauce ovenpå skinke og tomat på hver brødskive. Læg de resterende brødskiver med sennepssiden nedad over som låg.
  • Flyt sandwicherne over på en bageplade beklædt med bagepapir og fordel det sidste ostesauce på toppen af brødskiverne. Drys med 1 spsk revet ost øverst.
  • Gratiner sandwicherne i ovnen ved 200 °C (varmluft) i ca 15 minutter, indtil overfladen er gylden.
  • Skal det være Croque Monsieur, så serveres sandwicherne som de er. Skal det være Croque Madame, så spejles 4 æg, imens sandwicherne gratineres. Spejlæggene placeres på toppen af sandwicherne.

Noter

Overvej at servere Croque Monsiuer og Croque Madame med en lækker og krydret, hjemmelavet tomatsalsa eller tomatketchup ved siden af.