Skær spidskålen i kvarte og fjern stokken. Skær herefter kålen i mellemfine strimler.
Hæld spidskålen i et dørslag og skyl den godt, så evt. rester af sand og jord fjernes.
Bring en gryde letsaltet vand i kog. Når vandet koger kommes kålen i gryden og blancheres i 3-4 minutter, til den er lige netop mør.
Tag 2 dl af kogevandet fra til saucen. Hæld herefter kålen tilbage i dørslaget og lad den afdryppe.
Sæg gryden tilbage på komfuret. Smelt smørret i gryden og tilsæt melet. Hæld mælk og kogevand i gryden og pisk godt, så evt. klumper piskes ud.
Bring gryden i kog og lad saucen koge igennem i et par minutter, til den tykner og melsmagen forsvinder.
Vend den afdryppede kål i gryden og rør godt rundt, så saucen fordeles. Smag til med revet muskatnød, salt og peber og varm den stuvede hvidkål godt igennem.
Server med persilledrys på toppen, kogte kartofler og frikadeller, medisterpølse eller lignende.
Noter
I stedet for spidskål kan man bruge hvidkål skåret i strimler og blancheret. En rigtig efterårs- og vinterret.