Go Back
+ servings
Madplan til uge 28

Stuvet spidskål

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1 spidskål
  • 25 gr smør
  • 3 spsk hvedemel
  • 3 dl mælk
  • revet muskatnød
  • salt og peber (brug evt. hvid peber)

Sådan gør du

  • Skær spidskålen i kvarte og fjern stokken. Skær herefter kålen i mellemfine strimler.
  • Hæld spidskålen i et dørslag og skyl den godt, så evt. rester af sand og jord fjernes.
  • Bring en gryde letsaltet vand i kog. Når vandet koger kommes kålen i gryden og blancheres i 3-4 minutter, til den er lige netop mør.
  • Tag 2 dl af kogevandet fra til saucen. Hæld herefter kålen tilbage i dørslaget og lad den afdryppe.
  • Sæg gryden tilbage på komfuret. Smelt smørret i gryden og tilsæt melet. Hæld mælk og kogevand i gryden og pisk godt, så evt. klumper piskes ud.
  • Bring gryden i kog og lad saucen koge igennem i et par minutter, til den tykner og melsmagen forsvinder.
  • Vend den afdryppede kål i gryden og rør godt rundt, så saucen fordeles. Smag til med revet muskatnød, salt og peber og varm den stuvede hvidkål godt igennem.
  • Server med persilledrys på toppen, kogte kartofler og frikadeller, medisterpølse eller lignende.

Noter

I stedet for spidskål kan man bruge hvidkål skåret i strimler og blancheret. En rigtig efterårs- og vinterret.