Go Back
+ servings
Bountykage - kokoskage med marabouglasur

Bountykage

Bagetid: 1 time
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 10 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 175 gr blødt smør
  • 175 gr sukker
  • 4 æg
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 125 gr kokosmel
  • 125 gr hvedemel

Marabouglasur

  • 100 gr marabou mælkechokolade (eller andet mælkechokolade)
  • 25 gr smør
  • 40 gr flormelis
  • 2-3 spsk mælk

Sådan gør du

  • Kom smør og sukker i en skål og pisk det lyst og luftigt.
  • Tilsæt æggene et ad gangen og pisk grundigt imellem hvert æg.
  • Bland bagepulver, salt, kokosmel og hvedemel sammen og vend det forsigtigt i kagedejen.
  • Fordel kagedejen i en franskbrødsform (ca 1-1½ liter) foret med bagepapir.
  • Bag kagen på midterste onvrille ved 175 °C (alm ovnfunktion) i 50-60 minutter, indtil den er gylden og gennembagt. Tjek evt. om kagen er gennembagt med en tandstikker eller lign.
  • Lad kagen afkøle helt på bageristen.

Marabou glasur.

  • Bræk chokoladen i tern og kom dem i en lille gryde sammen med smørret. Smelt smør og chokoladeblandingen over svag varme.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt flormelis. Glasuren bliver "hård" og "knoldet" og sådan skal det være.
  • Tilsæt herefter 1-2 spsk mælk og rør glasuren blank og glat. Juster konsistensen på glasuren med lidt ekstra mælk, hvis den ønskes tyndere.
  • Fordel glasuren på toppen af den afkølede kage og lad den sætte sig inden servering.
  • Kagen holder sig svampet og lækker i 3-4 dage. Den kan også fryses, men det er bedst at fryse den uden glasur, da glasuren ikke bliver pæn efter optøningen.

Noter

Andre lækre opskrifter på kager med kokos - 

 

Kokossandkage med glasur.

 

Hindbærsnitter med kokos.