Go Back
+ servings
Tomatlasagne med bechamel

Lasagne (tomat og bechamel)

Bagetid: 40 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

Bechamelsauce.

  • 30 gr smør
  • 3 spsk hvedemel
  • ½ liter mælk
  • revet muskatnød
  • salt og peber

Desuden.

  • 8 store tomater (skåret i skiver)
  • 1 pk friske lasagneplader (kan erstattes af 9-12 tørrede lasagneplader)
  • 1 glas basilikumpesto
  • 50 gr revet ost, fx mozzarella

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde og rør melet ud i smørret. Tilsæt mælk og pisk godt så evt. klumper piskes ud.
  • Bring gryden i kog og lad saucen koge igennem i et par minutter, så den tykner og evt. melsmag forsvinder.
  • Smag saucen til med revet muskatnød, salt og peber.
  • Fordel lidt sauce i bunden af et ildfast fad. Størrelsen på fadet skal svare nogenlunde til, at der kan ligge 3-4 lasagneplader ved siden af hinanden.
  • Læg lasagneplader ovenpå saucen og fordel et lag tomatskiver ovenpå lasagnepladerne. Dryp med pesto på tomaterne.
  • Hæld herefter bechamelsauce over tomaterne og gentag processen med lasagneplader, tomatskiver, pesto og bechamel, indtil al lasagnen er brugt. Slut med et lag bechamel og drys med revet ost på toppen.
  • Bag lasagnen i ovnen ved 175 °C (alm ovnfunktion) i 35-40 minutter, indtil den er gylden på toppen.
  • Lad gerne lasagnen sætte sig i ca. 5-10 minutter, inden den skæres ud i passende portioner. Det gør den mere skærefast og giver pænere stykker.
  • Server lasagnen som en vegetarret med en lækker salat eller som tilbehør til kødretter.

Noter

I stedet for friske tomater i skiver, kan man bruge en god tomatsauce til lasagnen.