Go Back
+ servings
Galette med rabarber

Galette med rabarber

Hvile- og bagetid: 1 time 10 minutter
Samlet tid: 1 time 40 minutter
Antal: 6 stykker
Udskriv

Ingredienser

  • 125 gr hvedemel
  • 75 gr koldt smør
  • 2 spsk sukker
  • 1 nip salt
  • 2-3 spsk koldt vand

Raberberfyld

  • 200 gr rabarber
  • 75 gr sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk kartoffelmel
  • sammenpisket æg til pensling
  • mandelflager og perlesukker til pynt

Sådan gør du

  • Hæld melet i en skål og smuldr smørret heri. Tilsæt sukker og salt og saml hurtigt dejen med vandet.
  • Dejen kan også laves på en køkkenmaskine ved at komme alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med K-spaden.
  • Dæk dejen til og lad den hvile på køl i ca 30 minutter.
  • Skær rabarberne i stykker á 4-5 cm og kom dem i en skål. Tilsæt sukker, vaniljesukker og kartoffelmel og rør rundt, så det hele blandes godt. Stil rabarberne til side.
  • Rul mørdejen ud til en cirkel (ca 3-4 mm tykkelse) på et meldrysset bord. Flyt herefter dejen over på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Fordel rabarberstykkerne i et fint mønster fra midten af dejen og ud mod kanten, men lad 3-4 cm af kanten være fri. Resten af sukkerblandingen fra skålen med rabarber drysses over rabarberstykkerne (det smelter og forsvinder under bagningen).
  • Pensl dejkanten med sammenpisket æg og fold den herefter op om rabarberne hele vejen rundt.
  • Pensl igen dejen med æg og drys med mandelflager og perlesukker.
  • Bag galetten ved 200 °C (alm. ovnfunktion) i 25-40 minutter, indtil den er gylden og gennembagt.
  • Server den lune rabarbergalette med vaniljeis, flødeskum eller creme fraiche.

Noter

Andre gode opskrifter med rabarber - 

 

Rabarbercrumble

 

Rabarbertærte med flettet låg