Go Back
+ servings
Kirsebærtærte

Tærte med kirsebær

Hvile- og bagetid: 1 time 10 minutter
Samlet tid: 1 time 50 minutter
Antal: 6 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 250 gr hvedemel (samt lidt til udrulning)
  • 100 gr koldt smør
  • 1 nip salt
  • 2 spsk sukker
  • 4-5 spsk vand

Kirsebærfyld

  • 500 gr kirsebær
  • 75 gr sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 3 spsk kartoffelmel
  • sammenpisket æg og perlesukker til pynt

Sådan gør du

  • Kom melet i en skål og smuldr smørret heri. Tilsæt salt, sukker og vand og saml hurtigt dejen med fingrene. Virker dejen meget tør, så tilsæt en smule mere vand.
  • Dejen kan også laves i en køkkenmaskine ved at komme alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med K-spaden.
  • Lad dejen hvile på køl i ca 30 minutter.
  • Den afkølede dej rulles ud til en stor cirkel (ca 3-4 mm tykkelse) på et meldrysset bord. Beklæd en tærteform (ca 20 cm i diameter) med dejen. Skær kanterne til med en kniv og saml overskudsdejen til en kugle.
  • Prik tærtebunden jævnt med en gaffel.
  • Udsten kirsebærrene og kom dem i en skål. Tilsæt sukker, vanilje og kartoffelmel og rør rundt, så det hele blandes godt. Fordel kirsebærfyldet i tærtebunden i et jævnt lag.
  • Rul den overskydende dej tyndt ud og skær dejen 1-1½ cm tykke strimler. Flet strimlerne i et gitter ovenpå kirsebærrene og skær enderne pænt til.
  • Pensl gitteret med sammenpisket æg og drys evt. med perlesukker.
  • Bag tærten ved 175 °C (alm ovnfunktion) i 35-40 minutter, indtil overfladen er fint gyldenbrun.
  • Lad tærten afkøle på bageristen og server den lun med creme fraiche, vaniljeis eller flødeskum.
  • Tærten er bedst, når den er relativt nybagt, men den kan sagtens fryses og blot lunes inden servering.

Noter

 

Se også -

 

Amerikansk æbletærte

 

Rabarbertærte