Go Back
+ servings
Gratineret blomkål med skinke og ost

Blomkål - med skinke og ost

Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1 stort blomkål
  • 30 gr smør
  • 3 spsk hvedemel
  • 4 dl mælk
  • 100 gr revet ost, fx mozzarella
  • 150 gr god, kogt skinke (skåret i små tern)
  • 1 spsk mild sennep (kan udelades)
  • salt og peber

Desuden

  • 25 gr revet ost til gratinering
  • friskhakket persille til pynt

Sådan gør du

  • Fjern blade og stok på blomkålshovedet og del det i 4-5 dele.
  • Kog blomkålsbuketterne i en gryde med letsaltet vand i ca 5 minutter, til de er lige netop møre, men stadig har bid.
  • Hæld vandet fra blomkålen og lad den afdryppe. Placer herefter blomkålen i et ildfast fad.
  • Smelt smørret i en gryde og rør hvedemel ud i det smeltede smør. Tilsæt mælk og pisk godt, så der ikke dannes klumper.
  • Bring gryden i kog og lad den koge igennem i et par minutter, til saucen tykner og evt. melsmag forsvinder.
  • Tilsæt revet ost og skinke i tern til gryden og rør rundt til osten smelter. Smag saucen til med sennep, salt og peber.
  • Hæld ostesaucen over blomkålen i fadet og drys med revet ost på toppen.
  • Gratiner blomkålen i ovnen ved 200 °C (varmluft) i ca 20 minutter, indtil overfladen er fint gyldenbrun.
  • Pynt blomkålen med et drys friskhakket persille og server med kartofler, brød eller salat.

Noter