Go Back
+ servings
Butter chicken

Butter chicken

Hvile- og tilberedningstid: 1 time
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

Marinade

  • 2 dl yoghurt naturel
  • 2 fed hvidløg (presset)
  • 1 spsk friskrevet ingefær
  • 2 spsk citronsaft
  • 3 tsk garam masala
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk stødt koriander (kan udelades)
  • ½ tsk tørrede chiliflager (kan erstattes af lidt chilipulver)
  • salt og peber

Desuden

  • 450-500 gr kyllingebryst (skåret i tern)
  • 25 gr smør
  • 1 løg (hakket)
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 dl fløde (gerne piskefløde)

Sådan gør du

  • Hæld yoghurt i en skål. Tilsæt hvidløg, ingefær, citronsaft og krydderier og rør sammen til en marinade.
  • Kom kyllingetern i en frysepose eller bøtte med låg, hæld marinaden over og vend det godt sammen, så marinaden fordeles.
  • Læg pose/bøtte i køleskabet og lad kyllingen trække i marinaden i minimum 30 minutter men gerne længere. Evt. natten over.
  • Smelt smørret i en gryde og sauter løget heri i et par minutter.
  • Tilsæt kylling + marinade og hakkede tomater til gryden. Vend rundt et par minutter. Yoghurten vil begynde at skille og gryne let - sådan skal det være.
  • Læg låg på gryden og lad retten simre i 25-30 minutter, indtil kyllingen er mør. Rør rundt et par gange undervejs.
  • Tilsæt fløde og smag til med salt og peber. Lad det hele koge igennem i 1-2 minutter.
  • Server butter chicken med kogte ris, naanbrød og evt chutney.