Go Back
+ servings
Paneret flæsk

Paneret flæsk

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 20 skv flæsk (svinebryst)
  • 2 æg (sammenpiskede)
  • dl hvedemel
  • 3 dl rasp (evt. panko rasp)
  • olie til stegning
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Dup flæskeskiverne tørre med lidt køkkenrulle og tryk dem herefter let flade med fingerspidserne.
  • Stil 3 dybe tallerkener frem. Kom hvedemel, salt og peber i den ene tallerken. Sammenpisket æg i den anden tallerken og rasp i den tredie tallerken.
  • Panér flæskestykkerne ved først at dyppe dem i mel, så i æg og til sidst i rasp.
  • Varm olien op i en stegepande og steg flæskestykkerne ved middel varme, til de er gyldne og sprøde. Pas på med for høj varme – så bliver de mørke udenpå og rå indeni.
  • Lad flæskestykkerne dryppe af på lidt fedtsugende papir, anret dem på et fad, drys med salt og server med kartofler og evt. persillesauce.
  • Skal man lave en større portion, kan det være en fordel, at lægge flæsket i et fad i ovnen ved 100 °C efterhånden som stykkerne steges færdige på panden.