Go Back
+ servings
Pastafad med skinke og ost

Pastafad med skinke, ost og spinat

Bagetid: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 400 gr pastaskruer eller penne
  • 1 spsk olie
  • 1 løg (hakket)
  • 2 fed hvidløg (hakkede)
  • 200 gr friske spinatblade
  • 200 gr kogt skinke eller hamburgerryg (skåret i tern eller strimler)
  • dl fløde
  • dl mælk
  • 150 gr revet ost, fx mozzarella
  • 1-2 spsk sennep (kan udelades)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Kog pastaen "al dente" efter anvisning på pakken. Den må gerne have lidt bid.
  • Hæld vandet fra pastaen og hæld pastaen over i et ildfast fad.
  • Sæt gryden tilbage på komfuret og opvarm olien heri.
  • Sauter løg og hvidløg i den varme olie, til de bliver bløde og klare.
  • Tilsæt frisk spinat og sauter et par minutter, til spinaten falder sammen.
  • Tilsæt skinke/hamburgerryg, fløde og mælk til gryden og bring gryden i kog.
  • Tilsæt revet ost og rør rundt til osten smelter og saucen tykner.
  • Smag til med sennep, salt og peber og hæld saucen over pastaen i fadet.
  • Gratiner fadet i ovnen ved 200 °C (varmluft) i 15-20 minutter, indtil overfladen er gylden.
  • Server med blandet salat og evt. brød.