Go Back
+ servings

Boller med squash

Hæve- og bagetid: 1 time 50 minutter
Samlet tid: 2 timer 15 minutter
Antal: 12 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 3 dl vand (lillefingervarmt)
  • ½ pk gær
  • tsk groft salt
  • 2 tsk sukker
  • 125-150 gr revet squash
  • 50 gr solsikkefrø (kan erstattes af græskarkerner)
  • 2 spsk olie
  • 100 gr groft mel, fx grahamsmel (kan erstattes af havregryn)
  • 400 gr hvedemel (måske skal der bruges lidt mere eller mindre)

Sådan gør du

  • Hæld vandet i en skål og opløs gæren her.
  • Tilsæt salt, sukker, revet squash, solsikkefrø, olie, groft mel og hvedemel og ælt sammen til en blank og smidig dej.
  • Dejen kan også laves på en køkkenmaskine ved at komme alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med dejkrogen.
  • Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 12 lige store stykker. Form stykkerne til boller og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Lad bollerne efterhæve i ca 30 minutter. Pensl evt. med lidt vand (eller sammenpisket æg).
  • Bag bollerne ved 200 ° (alm. ovnfunktion) i ca 20 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
  • Bollerne holder sig bløde og svampede i 2-3 dage pga. den revne squash. De kan også fryses.