Go Back
+ servings
Peberfrugtsuppe

Peberfrugtsuppe

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1 spsk smør
  • 2 løg (grofthakkede)
  • 2 fed hvidløg (grofthakkede)
  • 2-3 røde peberfrugter (grofthakkede)
  • 2 tsk paprika
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 liter hønse- eller grøntsagsbouillon (evt. vand + 1 bouillonterning)
  • 1 dl madlavnings- eller piskefløde
  • 2 spsk sød chilisauce (kan udelades og erstattes af lidt sukker)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Varm smørret op i en gryde og sauter løg og hvidløg heri, til de bliver klare.
  • Tilsæt peberfrugt og paprika og sauter yderligere et par minutter.
  • Hæld hakkede tomater og bouillon i gryden, læg låg på og bring den i kog. Lad suppen simre i ca 10 minutter.
  • Tag gryden af varmen og blend den glat og cremet med en stavblender. Suppen kan også blendes på helt traditionel vis i en blender.
  • Sæt gryden tilbage på varmen og tilsæt fløde.
  • Smag til med sød chilisauce eller sukker, salt og peber og varm suppen igennem inden servering.
  • Server med brød og evt. et drys friskhakkede krydderurter på toppen. En klat cremefraiche er også lækkert.