Go Back
+ servings

Vegetarburger

Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

Burgerbøffer

  • 1 ds kidneybønner (ca 240 gr drænet vægt)
  • 1 ds kikærter (ca 240 gr drænet vægt)
  • 1 æg
  • 1 løg (revet)
  • 2 fed hvidløg (pressede)
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk chilipulver (eller efter smag)
  • 3-4 spsk hvedemel (rasp eller havregryn kan også bruges)
  • salt og peber
  • olie til stegning

Desuden

Sådan gør du

  • Skyl bønner og kikærter godt og lad dem afdryppe i en sigte.
  • Kom bønner, kikærter, æg og revet løg i en skål og blend det til en ensartet masse med en stavblender. Man kan også bruge en foodprocessor.
  • Tilsæt hvedemel, hvidløg, spidskommen, chili, salt og peber til "farsen" og rør sammen til en formbar konsistens. Tilsæt lidt mere hvedemel, hvis "farsen" ikke hænger ordentligt sammen.
  • Varm en sjat olie op på en stegepande. Tag en god skefuld "fars", læg den på panden og tryk den forsigtigt fladere med bagsiden af en palet. Der skal blive ca 8 "bøffer" med en højde på 1½-2 cm. Klistrer paletten til "farsen", så dyp den i den varme olie.
  • Steg "bøfferne" i 2-3 minutter på hver side til de er gyldentbrune. Det er nemmest at vende "bøfferne", hvis man bruger 2 paletter. Så kan man løfte med den ene og vende rundt med den anden. Skal man stege mange "bøffer", kan man holde dem varme i ovnen ved ca 100 °C.
  • Skyl salatbladene og skær tomater og agurk i skiver. Halver avocadoerne og skær dem i tynde både. Anret grøntsagerne på et fad sammen med burgermayo og syltede rødløg.
  • Lun burgerbollerne og lad hver enkelt samle sin egen burger.