Go Back
+ servings
Hønsefrikasse

Kyllingefrikassé

Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • ½ liter hønsebouillon (evt vand + bouillonterning)
  • 2-3 stk kyllingebryst uden skind
  • 5 gulerødder
  • 1 bdt grønne asparges
  • 200 gr grønne ærter
  • 30 gr smør
  • 40 gr hvedemel
  • 1 dl fløde
  • salt og peber
  • friskhakket dild/persille til servering

Sådan gør du

  • Kom bouillonen i en gryde, bring den i kog og læg kyllingebrysterne i gryden. Lad kylllingen simre under låg i 15-20 minutter, indtil kødet er gennemtilberedt.
  • Tag kyllingen op af gryden og gem bouillonen. Lad kyllingen afkøle let, inden den plukkes eller skæres i mundrette stykker.
  • Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver. Knæk den nederste, træede del af aspargesene. Skær herefter aspargesene i mindre stykker.
  • Bring bouillonen i kog og kom gulerødderne i gryden. Lad gulerødderne koge under låg i ca 5 minutter, til de er lige netop møre. De sidste 2-3 minutter af kogetiden tilsættes asparges og ærter, så disse får et hurtigt opkog.
  • Hæld grøntsagerne i en sigte og lad dem afdryppe med gem bouillonen til saucen.
  • Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel og rør det sammen. Tilsæt bouillon og pisk grundigt, så der ikke dannes klumper. Lad saucen koge et par minutter, til den tykner.
  • Tilsæt fløde og smag til med salt og peber. Ønskes saucen tyndere, kan den justeres med lidt ekstra fløde, mælk eller vand. Vend kylling og grøntsager i saucen.
  • Server frikasséen med friskhakket persille/dild, kogte kartofler og evt. agurkesalat.