Go Back
+ servings
Madplan til uge 6

Biksemad med spejlæg

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 400 gr tilberedt kød (fx flæskesteg, culotte, cuvette eller lign)
  • 1 kg kogte kartofler
  • 1 pk gode cocktailpølser
  • 2 løg (hakkede)
  • 2 spsk smør
  • 1 spsk olie
  • 4 æg
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Skær kød og kartofler ud i ensartede, mundrette stykker.
  • Opvarm 1 spsk smør på en stegepande og steg kød og cocktailpølser til kødstykkerne får lidt farve og pølserne bliver lysebrune.
  • Tag kød og pølser af panden og stil det til side.
  • Opvarm 1 spsk smør på panden og sauter løgene i et par minutter, til de bliver gyldne.
  • Tilsæt herefter kartofler i tern og lad dem stege til de bliver fint gyldne og let sprøde.
  • Kom kød og cocktailpølser tilbage på panden, vend det hele rundt og smag til med salt og peber.
  • Opvarm lidt olie på en anden stegepande.
  • Slå 4 æg ud i panden og steg dem ved middelvarme i ca 3-5 minutter til spejlæg. Vend evt. æggene undervejs, hvis der ønskes vendte spejlæg.
  • Server biksemaden med spejlæg på toppen og evt. rødbeder, persilledrys, ketchup og engelsk sauce ved siden af. Man kan også servere bearnaisesauce til biksemaden.