Go Back
+ servings
Lagkagebunde

Lagkagebunde

Bagetid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 3 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 4 æg
  • 140 gr sukker
  • 2 tsk vaniljesukker (kan udelades)
  • 125 gr hvedemel
  • 25 gr kartoffelmel (kan erstattes af hvedemel)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 nip salt

Sådan gør du

  • Kom æg, sukker og vaniljesukker i en skål og pisk til en lys og luftig æggesnaps.
  • Bland hvedemel, kartoffelmel, bagepulver og salt og sigt det over æggesnapsen (hæld det igennem en si).
  • Vend forsigtigt melblandingen i æggesnapsen med en dejskraber, så luften ikke slås ud af dejen.
  • Læg et stykke bagepapir i spænd i bunden af en springform (ca 22 cm) og pensl evt. formens kanter med lidt fedtstof.
  • Fordel dejen i springformen. Lav gerne en lille fordybning i midten af dejen - det forhindrer den i at hæve alt for meget op i midten under bagningen.
  • Bag lagkagebunden ved 190 °C (alm. ovnfunktion) i 25-30 minutter, indtil den er gyldenbrun og gennembagt.
  • Lad bunden køle helt af på bageristen. Del den herefter i 3 lige tykke lagkagebunde med en skarp kniv.
  • Kagebunden kan sagtens bages dagen i forvejen, men vent gerne med at dele den i 3 bunde. Bundene kan desuden fryses - læg gerne et stykke bagepapir imellem hver bund.

Noter

Se også - 

 

Valnøddelagkage

 

Rutebilslagkage