Go Back
+ servings
Lagkage med jordbær og marcipan

Lagkage med jordbær

Samlet tid: 45 minutter
Antal: 12 stk
Udskriv

Ingredienser

Sådan gør du

  • Pisk fløden til skum. Tag ca 1/3 af flødeskummet fra til pynt. Kom det evt. i en sprøjtepose/frysepose med en stjernetyl og læg den på køl til senere.
  • Det resterende flødeskum vendes sammen med kagecremen til en luftig flødecreme.
  • Læg en lagkagebund på et kagefad. Fordel halvdelen af hindbærmarmeladen og makronerne på bunden og slut af med ca 1/3 af flødecremen. Gentag med lagkagebund nummer 2.
  • Læg den sidste lagkagebund øverst på kagen som låg.
  • Smør det sidste flødecreme i et tyndt lag på toppen og kanterne af kagen, så den fremstår nogenlunde jævn.
  • Nip jordbærrene og skær dem i tynde skiver. Læg jordbærskiverne taglagt i et fint mønster oveni flødecremen på toppen af kagen.
  • Drys lidt flormelis på bordet og rul marcipanen tyndt ud i et langt bånd. Sørg for hele tiden at drysse med flormelis og at løsne marcipanbåndet fra bordet jævnligt, så det ikke pludselig sidder fast.
  • Mål kagens omkreds og højde med et målebånd – husk at der skal være et par centimeter ekstra i længden. Skær herefter marcipanbåndet til, så det bliver helt lige, drys med lidt flormelis og rul det sammen til en snegl.
  • Rul marcipanbåndet på lagkagen ved at rulle sneglen ud igen – denne gang rundt om kagen. Sidder der meget flormelis på marcipanbånde, så kan man stryge let henover marcipanen med håndfladerne. Varmen fra hænderne får sukkeret til at "smelte" og forsvinde.
  • Der skal kun bruges omkring 300-350 gr marcipan til båndet. Men det er nemmest, at lave et pænt og lige bånd, hvis der er lidt ekstra. Marcipanresterne kan pakkes i en frysepose og gemmes på køl eller frost.
  • Find det gemte flødeskum frem og sprøjt fine rosetter hele vejen rundt i kanten af kagen. Drys evt. fløderosetterne med lidt frysetørret hindbær.
  • Lad kagen stå på køl indtil servering.