Opvarm olien i en gryde og sauter løgene heri, til de bliver klare.
Tilsæt spinat og sauter et par minutter, til vandet er fordampet.
Kom ricottaen i en skål og rør det sammen med spinatblandingen, citronsaft og parmesanost. Smag til med salt og peber.
Fordel halvdelen af tomatsaucen i bunden af et ildfast fad (ca 20 x 30 cm)
Bred lasagnepladerne ud på køkkenbordet og skær dem i ca 6 stykker (12 stk i alt).
Læg 2-3 spsk spinatfyld på en pastaplade og rul den sammen som en pandekage.
Læg pastarullen i fadet ovenpå tomatsaucen. Gentag til al pastaen/spinatfyldet er brugt og fordel den resterende tomatsauce ovenpå rullerne.
Knug vandet af mozzarellaen. Pluk eller skær den i stykker og fordel den ovenpå tomatsaucen.
Sæt fadet i ovnen og bag cannellonierne ved 200 °C (varmluft) i 25-30 minutter, indtil toppen er gylden.
Pynt cannellonierne med frisk basilikum og server med salat og evt. hvidløgsbrød.