Go Back
+ servings
Hjemmelavet kebab i pitabrød med salat, tomater, og syltede rødløg

Kebab (hjemmelavet)

Hviletid: 1 time
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 800 gr lammekød, fx bov eller udbenet kølle (oksekød kan også bruges, fx flanksteak)

Marinade

  • 3 dl yoghurt (creme fraiche kan også bruges)
  • 2 fed hvidløg (pressede)
  • saften af ½ citron
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk stødt nellike
  • 1 tsk stødt allehånde
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt muskat
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk paprika
  • ½ tsk tørrede chiliflager
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • olie til stegning

Desuden

Sådan gør du

  • Skær lammekød eller oksekød i tynde strimler og kom dem i en frysepose eller en bøtte med låg.
  • Rør yoghurt eller creme fraiche sammen med presset hvidløg, citronsaft, krydderier, salt og peber.
  • Hæld marinaden over kødet i posen eller bøtten og lad kødet marinere på køl i minimum 1 time, men gerne meget længere. Fx natten over.
  • Varm en stegepande godt op med lidt olie.
  • Tag kødet op af marinaden og steg det i mindre portioner, så kødet bliver stegt og ikke kogt og får en fin stegeskorpe. Kassér den overskydende marinade.
  • Lun pitarødene og fyld dem med salat, agurk, tomater, feta, syltede rødløg og krydrede kebabstykker. Top med creme fraiche dressing og evt. chilisauce.