Go Back
+ servings
Tærte med tun, chili og forårsløg

Tærte med tun og chili

Bagetid: 30 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Antal: 1 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 175 gr hvedemel
  • 100 gr smør
  • 1 tsk groft salt
  • 2-3 spsk vand

Tærtefyld

  • 2 ds tun i vand/olie
  • dl creme fraiche
  • 3 æg
  • 75 gr revet ost
  • 1 bdt forårsløg (skåret i tynde ringe)
  • 1-2 stk friske, røde chilier (renset og finthakkede)
  • 2 spsk citronsaft
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Tilsæt vand og saml hurtigt dejen. Er dejen for tør, kan der tilsættes en smule mere vand.
  • Rul dejen ud og beklæd et tærtefad med den (ca 24 cm i diameter). Prik tærtebunden jævnt med en gaffel.
  • Hæld vand eller olie fra tunen, kom den i en skål og findel den med en gaffel.
  • Tilsæt creme fraiche, æg, revet ost, forårsløg, chili, citronsaft, salt og peber og rør blandingen godt sammen.
  • Fordel fyldet i tærtebunden og drys evt. med lidt ekstra revet ost på toppen. 
  • Bag tærten ved 200 °C (alm ovnfunktion) i ca. 30 minutter til tærten er gennembagt og fyldet har sat sig.
  • Server tærten varm eller lun – gerne med blandet salat.

Noter