Go Back
+ servings
Grønkålssalat med bær og valnødder

Grønkålssalat

Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 250 gr friske grønkålsblade (uden grove stængler)
  • 100 gr friske blåbær
  • 100 gr frisk hindbær
  • 50 gr valnødder (grofthakkede)
  • 50 gr dadler (skåret i mindre stykker)

Dressing

  • 4 spsk olivenolie
  • 2 spsk eddike, fx hvidvinseddike
  • 1 spsk sød sennep (kan udelades)
  • 2 tsk honning (eller sukker)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Riv eller hak grønkålen i grove stykker. Man kan også bare bruge en pose grofthakket, frisk grønkål fra grøntafdelingen.
  • Varm en stor pande eller gryde op og sauter grønkålen i 1-2 minutter, til den bliver en smule blød og falder let sammen. Umiddelbart behøver man ikke bruge fedtstof til panden.
  • Hæld grønkålen i en skål og lad den køle af. Tilsæt herefter blåbær, hindbær, valnødder og dadler. Gem evt. lidt bær og nødder til pynt.
  • Rør olivenolie, eddike, sennep, honning, salt og peber sammen til en cremet dressing og smag til.
  • Hæld dressingen over salaten og vend det hele forsigtigt rundt.
  • Pynt evt. med friske bær og nødder på toppen og lad salaten hvile på køl til servering.