Go Back
+ servings
Småkager med chokolade og nødder

Småkager med chokolade

Bage- og hviletid: 1 time 10 minutter
Samlet tid: 1 time 40 minutter
Antal: 60 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 100 gr koldt smør
  • 75 gr sukker
  • 75 gr brun farin
  • 1 æg
  • 140 gr hvedemel
  • ½ tsk natron
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 125-150 gr mørk chokolade (finthakket)
  • 75 gr hasselnødder eller mandler (finthakkede)

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne i en skål og saml dejen med fingrene.
  • Dejen kan også laves på en køkkenmaskine ved at komme alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med K-spaden.
  • Form dejen til 2 ruller med en diameter på ca 3 cm. Pak rullerne ind i husholdningsfilm og læg dem på køl eller i fryseren i 30-60 minutter.
  • Når dejen er kold skæres den i skiver á 3-4 mm, som lægges på bageplader beklædt med bagepapir. Kagerne flyder let ud, så de skal lægges med lidt afstand på pladen.
  • Bag kagerne ved 200 °C (alm. ovnfunktion) i ca 10 minutter, indtil de er gyldne og sprøde. Kagerne hæver let op under bagningen, og når de falder sammen igen, er de færdige.
  • Lad kagerne afkøle på ovnristen og opbevar dem i en lufttæt dåse.
  • Kagerne kan holde sig i 3-4 uger. Dejen kan desuden fryses.