Go Back
+ servings
Brusebadsboller

Brusebadsboller

Hæve- og bagetid: 35 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Antal: 12 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 1 pk gær
  • ½ dl vand (lillefingervarmt)
  • 2 tsk sukker
  • tsk groft salt
  • 3 dl mælk
  • 50 gr smør (smeltet)
  • 450 gr hvedemel (måske skal der bruges lidt mere eller mindre)

Sådan gør du

  • Hæld vandet i en skål og opløs gæren i det lune vand.
  • Tilsæt sukker, salt, mælk, smeltet smør og hvedemel og ælt til en blank og smidig dej.
  • Dejen kan også laves på en køkkenmaskine ved at komme alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med dejkrogen.
  • Form dejen til 12 boller og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne hæve tildækket i 20-25 minutter.
  • Bag bollerne ved 200 °C (alm. ovnfunktion) på midterste ovnrille i 15-20 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
  • Lad bollerne afkøle på bageristen og server dem lune eller kolde.